Хабилитираните педиатри и медици към политиците от проф.Стефанов, доц. Попов, проф.

...
  Хабилитираните педиатри и медици към политиците от проф.Стефанов, доц. Попов, проф.
Коментари Харесай

Медици от Мама и Аз: Партиите да питат избирателите: Искате ли да лекуваме нашите деца в чужбина?

 

 

Хабилитираните педиатри и медици към политиците 

от проф.Стефанов, доцент Попов, проф. Константинов, доцент Гайдарова,  проф. Симова, проф. Божинов, доцент Харитонов, доцент Тодоров

 

Партиите да питат гласоподавателите: искате ли нова съвременна многопрофилна болница в София за повишение качеството в опазването на здравето и задържане на медицинските фрагменти в страната? Искате ли да лекуваме нашите деца и фамилии в Румъния, Турция и в други частни клиники в чужбина?

 

„ Ние одобряваме най-трудните и тежки случаи. Ние развиваме доста млади фрагменти в най-модерната новопостроена клиника за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘ в гр. Плевен “

∙      Президентът Радев не отговоря

∙      Премиерът Главчев отказва среща

 

Вече две седмици след истеричния 1 май президентът Радев не дава отговори на поставените въпроси от доктор Велимир Симов и педиатричната общественост. 

 

Премиерът Главчев мълчи и не дава отговор на поканата на лекарите персонално да се запознае с работата на екипите в новопостроената клиника за майчино и детско здраве,Мама и Аз’, която не получи целева държавна финансова помощ за разлика от държавната СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “ – като че ли ние не лекуваме български деца и за децата, които се лекуват в частната ‚Мама и Аз‘, помощ няма!

 

Държавата продължава да се тресе от нелепостите на „ разбирачки “ и коментатори, като да вземем за пример, че Решение 318 от 30 април било „ взето на мрачно “ и „ не било в съгласие “ с казионния публичен съвет за създаване на Националната детска болница (НДБ). Главчев призна неведнъж, че решението е законно и вярно и в действителност е признато по открития ред, а в този момент ясно посочи несъстоятелността в търсенето на претекстове за отхвърли постфактум. 

 

Решенията на Министерски съвет за нови лечебни заведения, съгласно закона, не би трябвало да се съгласуват с никакви фондации и други филистерски организации. Тези „ публични “ съвети дори не четат авансово оповестения дневен ред на Министерски съвет и са дейни единствено в собствен персонален интерес, а и получават пари от страната да не вършат нищо. 

 

Те нито могат да лекуват деца, нито нещо в миналото са построили, нито схващат от ръководство на лечебни заведения, само че проглушават медийното пространство с тяхната подправена съпротива против плана,Мама и Аз‘ София, който дори осъществен дружно с НДБ не би бил задоволителен, с цел да реализираме европейско опазване на здравето и създадем положителни фрагменти.

 

„ Разбирачите “ и филистерски фондации, съгласно които разрешаването на частна детска болница щяло да наруши конституционните права на децата за безвъзмезден достъп до опазване на здравето, тенденциозно и безочливо заблуждават публиката! 

 

Ние в частната ‚Мама и Аз’ прецизно съблюдаваме закона – при нас всички деца имат достъп до гратис лекуване, денонощна способена помощ, без значение от обществен статус, етнос и вяра – в прелестни условия, блестяща хигиена и улеснения.

 

Постоянното повторение, че частната ‚Мама и Аз’ ще притегли съществуващите медицински фрагменти и ще остави държавната детска болница без нужните лекари и сестри, е манипулативно и нездравословно, то измества фокуса от същината на казуса –  отговорността на страната да основава предпоставки за обучаване и специализация на фрагменти или най-малко да не пречи на частната самодейност в тази област.

 

Държавата още веднъж е майка за едни и мащеха за други - значи горещият въпрос е политически и той се взема решение по време на избори. Понеже президентът няма право да се намесва в работата на държавното управление, а министър председателят няма право да дели лечебните заведения съгласно собствеността им и да залага здравето на децата на карта, дано всички партии да питат гласоподавателите си в предизборните срещи и събрания:

 

Искате ли нова съвременна многопрофилна болница в София за повишение качеството в опазването на здравето? Искате ли да лекуваме нашите деца и фамилии в Румъния, Турция и в други частни клиники в чужбина? С " Мама и Аз " в София повече ли млади лекари и медицински сестри ще остават в България и повече ли ще се връщат от чужбина?

 

Нали опазването на здравето е първокачествен приоритет за българите? Демографската рецесия е тежък и дълготраен народен проблем. Всички кандидат-депутати за народен или европейски парламент ще получат отговорите на хората лице в лице, в случай че почтено бъдат запитани.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР